PROTIV OBOJICE PODIGNUTA OPTUŽNICA Pokušao ga ubiti u Kuli Norinskoj, branio se i optužen za teške tjelesne ozljede

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mup RH
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana vezano za napad koji se dogodio u ožujku.

Nakon provedene istrage, kako piše DORH, podignuta je optužnica protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju te protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je 27. ožujka 2019. oko 12,40 sati na području općine Kula Norinska, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1987.) uzeo nož i zamahnuo u smjeru abdomena drugookrivljenika (1987.), ali je ovaj uspio blokirati udarac, a zatim je udarcima u glavu napadača, htijući ga teško tjelesno ozlijediti i uz upotrebu sile koja nije bila nužna za obranu od napada, nanio prvookrivljeniku tešku tjelesnu ozljedu (prijelom dna lijeve očne šupljine, rana razderotina iznad lijeve obrve i rana razderotina oka, krvni podljev oko lijevog oka). 

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv prvookrivljenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela produlji istražni zatvor iz istog zakonskog osnova. Drugookrivljenik se brani sa slobode.

Popularni Članci