Poduzetnik iz Dubrovnika na temelju tjeralice uhićen u najopasnijoj zemlji svijeta, u zatvoru čeka izručenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: youtube screenshot
Poduzetnik C.Y.  koji već dugi niz godina posluje u Dubrovniku uhićen je u državi Salvador u srednjoj Americi, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

Prema informacijama Dubrovačkog dnevnika C.Y. je uhićen u ovoj latinoameričkoj siromašnoj državi na temelju međunarodne tjeralice, a koju je izdalo Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. 

Trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru i čeka izručenje u Hrvatsku. 

C.Y. je vlasnik butige koja je zatvorena nedugo nakon provedenog nadzora u kojem su pronađene nepravilnosti koje su ukazale sumnju na utaju poreza, njegova tvrtka je prošla stečaj i brisana je iz registra. 

OKRUTNI ZATVORI SALVADORA

Salvador je najmanja država Srednje Amerike u kojoj su izražene klasne razlike, odnosno zemljom vladaju najbogatiji, dok je većina stanovništva siromašna. Državom 'haraju' bande i narkokarteli koje imaju ogroman broj članova, a dnevno u obračunima pogine i više desetaka ljudi. 

Zatvori u Salvadoru često su na meti kritika boraca za ljudska prava, obzirom na ponižavajuće i omalovažavajuće uvjete za zatvorenike. Međutim, u ovim zatvorima su u najvećem broju pripadnici bandi MS-13 i MS-18, a zbog kojih je država u 2022. godini proglasila izvanredno stanje, koje je okarakteritirano kao 'rat države s bandama'. Nakon toga, situacija u Salvadorskim zatvorima se i dodatno pogoršala. 

*fotografija je ilustrativne prirode i ne predstavlja navedeni događaj

Popularni Članci