'

'PALI' NA KARASOVIĆIMA Supružnici iz Kosova u luksuznom BMW-u prevozili narkotike, određen im istražni zatvor

Autor: Ahmet Kalajdžić Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Supružnici, inače državljani Kosova, u svom su luksuznom osobnom vozilu marke BMW, prevozili ukupno 65.668 tableta koje se nalaze na posebnom popisu zabranjenih tvari, a koje sadrže visoki postotak, odnosno koncentraciju opojnih tvari. 

Prema informacijama s kojima raspolažemo, supružnici su krenuli na privremeni rad u SR Njemačku, a pri pokušaju ulaska u Republiku Hrvatsku, carinski i službenici Granične policije na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići zaustavili su ih tijekom redovne kontrole. 

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor supružnicima, državljanima Republike Kosovo. Zbog šverca narkotika istražni im je zatvor u trajanju do 30 dana s mogućnošću da se produlji do ukupno pola godine. 

Kako smo doznali u Istražnom centru, kosovski su državljani kao svog branitelja izabrali jednog odvjetnika iz Pule, a sudac istrage im je pružio i mogućnost obrane s privremene slobode uz uvjet da svaki od njih u Državni proračun uplati jamčevinu u iznosu od po 15 tisuća eura.

Popularni Članci