test

OVOTJEDNI REKORDER Napuhao 1,54 promila

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je ovoga tjedna u Metkoviću. Vozač je takvu opasnu vožnju platio 10.500 kuna i tromjesečnom oduzetom dozvolom.

Najveća koncentracija alkohola od 1,54 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 8. rujna, 29-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Trgu bana Josipa Jelačića u Metkoviću.

Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zaštitnom mjerom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 715 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 471 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 20 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja iz Policijske uprave izdvajaju 55 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Popularni Članci