'

OTKRIVEN NAPADAČ NA NIZOZEMCA Mladi dubrovački nogometaš fizički napao gej muškarca, zadao mu teške ozljede

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nizozemac (33) indijskog porijekla fizički je napadnut u klubu Lazareti u noći s petka na subotu, a događaj je okarakteriziran kao homofobni incident. Dubrovački dnevnik doznaje kako se za napad tereti mladog nogometaša K.B..

U svojoj izjavi policiji, napadnuti Nizozemac je kazao kako je neki 'lokalac' vrckavo plesao u klubu pokraj njega te kako mu je u nekom trenutku prišao i predložio da pođu skupa do toaleta jer 'ima nešto za njega'. Taj je poziv odbio,  a onda ga je naknadno mladić dočekao ispred WC-a i upitao je li gej. Kad je potvrdio, ovaj mu je zadao snažan udarac šakom u lice.

Prema drugoj verziji koja se spominje, Nizozemac je uhvatio napadača za stražnjicu. Ovaj ga je, revoltiran tim potezom, pozvao da ode s njim do toaleta te ga upitao je li gej. Kad je Nizozemac to potvrdio, udario ga je u lice. S obzirom na to kako krim istraživanje još uvijek traje, tek će se nakon njega moći sa sigurnošću tvrditi što se točno te noći dogodilo.

Zbog ozljede je prebačen u Opću bolnicu Dubrovniku gdje su liječnici ustanovili prijelom mandibule tj. vilične kosti te je zaključeno kako je nužan žurni operativni zahvat koji je trebao biti obavljen u Splitu. Međutim, Nizozemac je ipak odlučio kako će se operirati u matičnoj državi gdje se sada oporavlja nakon zahvata koji je obavio u Amsterdamu.

Nizozemac, koji je u klubu Lazareti bio s prijateljem kad se incident dogodio, pohvalio je izbacivača koji se suprotstavio napadaču, kao i zalaganje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kojoj je prijavio ovo kazneno djelo.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, no napadač je, kako doznajemo, uhićen u utorak. Kako se radi o mladom sportašu, potvrdio nam je i direktor kluba Viktor Vučetić.

„Nasilnik je otkriven, živi u Dubrovniku, uhićen je i priveden. Art radionica Lazareti je udruga koja se bavi kulturom i naša vrata su otvorena svim ljudima dobre volje. Dosad se nismo bavili pravima manjina, ali nikad nije kasno da počnemo“, izjavio je Vučetić.

Ahmet Kalajdžić 

Popularni Članci