test

OSAM MINUTA TRČAO BEOGRADOM Srpska policija objavila je cijelu video-rekonstrukciju Matejevog kretanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Srpska policija objavila je nove snimke, ali i čitavu video-rekonstrukciju kretanja Mateja Periša u noći njegovog nestanka. Hrvatska policija odgovorila je na neka od brojnih pitanja - pa tako i potvrdila da su isključili nasilje kao uzrok nestanka. 

Osam minuta. Toliko je Matej Periš trčao ulicama Beograda. Istražitelji još uvijek ne znaju zašto. Ali imaju cijelu rutu, i vremensku i prostornu, od njegova napuštanja kluba Gotik. 

''Matej kreće u 1.43 iz beton hale nakon toga ga uočavamo na kameri kako se kreće ka Karađorđevoj ulici. Potom ide k Brankovom mostu. Većinu vremena Matej trči. Ustanovili smo da prije njega i poslije njega nema nekog tko ga je jurio'', rekli su iz srpske policije, a donosi RTL

Nakon ove snimke istražitelji su potpuno sigurni, osoba za kojom tragaju, Matej Periš imao je jedinu utvrđenu interakciju s bilo kim na trasi kretanja. Matej je pokušao ući u taksi. 

''Identificirali smo taksista. Imao je već zakazanu vožnju i zato nije primio Mateja. Iz Karađorđeve Matej skreće u Travničku ulicu na kojoj je snimljen iz različitih kuteva. Sljedeća lokacija restoran Sava Nova'',  kazali su iz srpske policije.

''Napominjem da je vrijeme na restoranu pomaknuto za sat vremena. Zbog ljetnog i zimskog računanja vremena nije promijenjeno vrijeme na reciveru. Realno vrijeme ovdje je 1.51'', napomenuli su.

Jedno vrijeme trči oko restorana, a potom silazi prema rijeci. 

Lociranjem Matejovog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi, rekli su iz policije. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona.

Riječ je o ušću Save u Dunav. Ukoliko je osoba sa snimke zaista ušla u rijeku odmah nakon spuštanja niz stepenice, prema snimkama nadzornih kamera, do ovog trenutka koji je zabilježen, prošlo bi čak 14 minuta. Previše da bi itko to mogao izdržati s obzirom da je temperatura rijeke bila svega nekoliko stupnjeva. No, policija je provjeravala i kamere nakon dva sata i šest minuta. Objavila je to danas hrvatska policija. 

Zašto nakon toga?

''Provjerili smo vidimo je li se ponovno pojavio nakon vremena kad se smatra da je došao do vode, je li izašao na tom mjestu, drugom mjestu'', pojasnio je Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a.

Načelnik Gerovac je potvrdio i da su prijatelji Mateja Periša prošli 'poligraf'. No s njima će se još razgovarati.

''U ovakvim slučajevima postoji mogućnost da će obaviti s njima razgovor još dva, tri, četiri, sedam puta, uopće nije bitno dok god mi smatramo da je potrebno s njima razgovarati na takav način. Mi ćemo to u skoro vrijeme obaviti'', rekao je Gerovac.

I hrvatska policija danas je potvrdila ono što su tvrdile kolege iz Beograda: ništa ne ukazuje da je Matejev nestanak povezan s ikakvim nasiljem.

Popularni Članci