'

Općinski sud ponovno donio odluku o puštanju Klevise Ymeri da se brani sa slobode, ali do daljnjeg ostaje u pritvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Općinski sud u Dubrovniku ponovno je donio odluku o puštanju Albanke Klevise Ymeri da se brani sa slobode, no ona do pravomoćnosti odluke i dok ne prođe žalbeni rok ostaje u pritvoru.

Podsjetimo, Sud je već donio ovakvu odluku, prema kojoj je Ymeri dopušteno da se brani sa slobode uz jamčevinu od 70 tisuća eura, oduzimanje putnih isprava i mjere opreza. Međutim, DORH, ali i branitelj okrivljenice su na ovu odluku uložili žalbu.

Drugostupanjsko tijelo, a to je Županijski sud, poništilo je odluku Općinskog suda te je postupak vratio na ponovno odlučivanje. Sada je Općinski sud donio novu odluku prema kojoj Ymeri puštaju da se brani sa slobode uz jamčevinu od 70 tisuća eura, mjere opreza, oduzimanje putnih isprava, zabrana napuštanja Dubrovnika i svakodnevne obveze javljanja policiji koje će se primijenjivati ako okrivljena bude puštena da se brani sa slobode. 

Naime, protiv ovog rješenja je dopuštena žalba u roku od tri dana te, ako rješenje postane pravomoćno i jamčevina bude uplaćena, zakazat će se ročište na kojem će se odlučivati o ukidanju istražnog zatvora i puštanja da se okrivljenica brani sa slobode. 

Podsjetimo, Ymeri se tereti kako je skrivila nesreću na Ratcu u travnju ove godine, u kojoj su živote izgubili brat i sestra iz Gradca, Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek. Ymeri se u istražnom zatvoru nalazi preko tri i pol mjeseca. 

Popularni Članci