OGROMAN PAD, I TO JE SJAJNO Ove godine u županiji značajno manje prometnih, ozlijeđenih i smrtno stradalih u sudarima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tijekom provedbe projekta prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama, a naglasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna kada nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. 

Ovogodišnji prometni parametri su značajno bolji od onih prošlogodišnjih. Naime, od početka godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo  se 357 prometnih nesreća što je za 41 posto manje nego prošle godine kada ih se dogodilo 615. Broj ozlijeđenih osoba također je smanjen i to za 44 posto s prošlogodišnjih 448 na ovogodišnjih 249, dok je broj smrtno stradalih smanjen za čak 60 posto s prošlogodišnjih 10 na ovogodišnjih 4.  

Unatoč povoljnim prometnim pokazateljima policija nastavlja sa svojim preventivnim i represivnim aktivnostima, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci