Odvjetnik Dragan Pištalo: Imali smo priliku gledati jednu orkestriranu hajku oko Grubišića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački poduzetnik Dragan Grubišić ovih je dana priveden pred suca istrage kao osumnjičenik u slučaju sklapanja lihvarskih ugovora. Grubišiću, odlukom suca istrage, nije određen istražni zatvor, a njegov odvjetnik Dragan Pištalo prokomentirao je kako za određivanje istog njegovom branjeniku nije bilo nikakve osnove. Dodao je kako se u ovom slučaju stvaraju sasvim pogrešne percepcije. 

"Pogrešne se percepcije stvaraju, izvode se kojekakvi zaključci... Naš branjenik se javio na poziv Županijskog suda u Dubrovniku koji mu je poslan, dakle on je na Sud došao je sa slobode. No, nakon toga smo imali priliku iščitavati određenu orkestriranu hajku koja se provodila kroz javne pozive i isforsirana postupanja, što dovodi do stvaranja tih pogrešnih percepcija, ali i kršenja prava mog branjenika'," izjavio je Pištalo posebno naglasivši kako 'Grubišić nije bio uhićen na ulici, nego se sam javio na poziv suca Županijskog suda u Dubrovniku'. 

Po pitanju odluke o određivanju istražnog zatvora, Pištalo je istaknuo kako se ni u kom slučaju nije stvorio povod za pritvaranje Grubišića temeljem očitovanja oštećenika koje je poslano na tužilaštvo i na Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku. 

Popularni Članci