Odvjetnik Antuna Žeravice: Ovoj se brutalnosti mora stati na kraj! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Index.hr
Fotografije pokazuju kako je Žeravica doista ozlijeđen, ali policija demantira da su ga vezanog tukli na stolici. 

Više od 1.400 Dubrovčana već se priključilo grupi podrške Antunu Žeravici na Facebooku koji je teško ozlijeđen jučer jer se, navodno u alkoholiziranom stanju, opirao uhićenju i jer nije policajcima htio pokazati dokumente.

Trenutno je smješten u Općoj bolnici Dubrovnik gdje mu se i dalje pruža pomoć. Na Žeravici su policajci četiri puta upotrijebili suzavac zbog čega ima izgorene rožnice, od udaraca policajaca zaradio je i potres mozga, a ima i hematome po cijelom tijelu, piše Index.hr.

Kako smo već pisali, policija tvrdi da   se Žeravica opirao uhićenju te da je jednog policajca ozlijedio lisicama, a drugog šakom

Građani su u šoku jer je Žeravica poznat kao poznati humanitarac i pacifist, koji je više puta nagrađivan zbog svog humanitarnog rada, a nedavno i od samih Dubrovčana u anketi jednog tjednika izabran kao pozitivac godine.

-          Ovdje se radi o klasičnom slučaju u kojem je policija prekoračila svoje ovlasti te upotrijebila prekomjernu silu. Ne samo da su prekršene odredbe Zakona o policiji već je riječ o kršenju odredbi Kaznenog zakona", rekao je odvjetnik Škarica nakon razgovora sa svojim klijentom i sam zgranut brutalnošću policajaca – rekao je odvjetnik Krešimir Škarica, koji će zastupati Žeravicu.

Kako je naglasio, navodi Index,  od policije će tražiti ne samo unutarnju kontrolu i disciplinski postupak prema policajcima već će za policajce koji su pretukli Žeravicu tražiti i kaznenu odgovornost. Škarica je najavio tužbe protiv MUP-a, ali i samih policajaca zbog  "nanošenja teških tjelesnih ozljeda".

-          Ovoj brutalnosti se mora stati na kraj", rekao je na kraju odvjetnik Škarica.

Popularni Članci