'

Oduzeto 26 vozačkih dozvola

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.chroniclejournal.com
U noći 26. na 27. siječnja, u vremenu od 22 do 6 sati, na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je preventivno represivna akcija “Alkoholiziranost vozača”, stoji u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

Policija je tijekom akcije utvrdila ukupno 34 prometna prekršaja, i to: 23 zbog vožnje pod utjecajem alkohola dok su se ostali prekršaji odnosili na upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaje mladih vozača - upravljanje vozilom snage veće od 80 kW, neprilagođena brzina i dr. Tijekom trajanja akcije privremeno je oduzeto ukupno 26 vozačkih dozvola, a koji vozači su ujedno i isključeni iz prometa.

Također napominjemo da za vrijeme trajanja ove akcije nisu zabilježene prometne nesreće.

U cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, policija nastavlja s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima i to ne samo na ovom području, već i na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 32-godišnjak i 27-godišnjak tijekom noći 15/16.siječnja provalili u trgovinu u Ulici Bartola Kašića u Novoj Mokošici te tom prilikom otuđili 1570 kuna i 284 kutije raznih cigareta. Zbog počinjene teške krađe protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

- U subotu, 26.siječnja, u mjestu Gruda u Konavlima, policijski službenici Policijske postaje Gruda zatekli su trojicu stranih državljana koji su zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Utvrđeno je da se radi o državljanima Maroka, u dobi od 26 do 29 godina, koji su tog jutra nezakonito prešli državnu granicu između RH i RCG. Protiv trojice državljana Maroka doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Popularni Članci