NOĆ JE TEŠKA, A UJUTRO STIŽU KANADERI Na terenu je 130 vatrogasaca, javio se i Plenković (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Radari kontrole, Radari kontrole Dubrovačka županija
Požar u Župi dubrovačkoj i dalje zadaje muke, prema novim prognozama bure ne bi trebalo biti. Tome se svi nadaju, jer u suprotnom problem bi bio još i veći nego što je sada. 

Župan Nikola Dobroslavić obišao je požarište s načelnikom Župe dubrovačke Silvijom Nardellijem i načelnikom Konavala Božom Lasićem, te županijskim vatrogasnim zapovjednikom Stjepanom Simovićem. 

"Velika ugroza, kvalitetan angažman vatrogasaca, aktivni građani pomoć kanadera nisu bili dovoljni. Teška noć, a ujutro očekujemo ponovo kanadere. Premijer Plenković zvao, ohrabrio i iskazao spremnost pomoći s Vladine razine", poručio je Dobroslavić.

Dok se lokalci nadaju kako će vjetar prestati, a vatrogasci požar staviti pod kontrolu, dio turista napustio je Župu dubrovačku u strahu od vatre.

Na terenu je 130 vatrogasaca koji daju sve od sebe kako bi zaustavili vatrenu stihiju. Za sada nema opasnosti za objekte, a pred svima je još jedna besana noć puna straha, ali i odlučnosti za obranu Župe. 

Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, a u pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije.  

Popularni Članci