NEDOSTUPAN POLICIJI Dragan Grubišić osumnjičen da je lihvarskim ugovorom oštetio Slovenca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđeno je da je 57-godišnji muškarac, koji je krajem kolovoza ove godine uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela „Iznuda“ i „Lihvarski ugovor“, počinio veći broj kaznenih djela „Lihvarski ugovor“ i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Radi se o dubrovačkom poduzetniku Draganu Grubišiću. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10% i 8%, odnosno kamatu koja je u neočiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura. 

Osumnjičeni je trenutno nedostupan policiji, a kaznena prijava protiv njega je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. 

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate. 

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se prvotno smatralo kako je oštećenik zapravo suosumnjičenih u ovom slučaju, no naposljetku se ispostavilo kako je ipak žrtva, što je utvrđeno poligrafskim testom koji je nad njim proveden, ali i ostalim prikupljenim materijalnim dokazima. 

Popularni Članci