'

NASTAVLJA SE SUĐENJE KLEVISI YMERI Viktor Đerek: "Puno je nejasnoća, ali vjerujem da ćemo korak po korak doći do istine koju dugujemo Kati i Stipi"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Danas će se nastaviti suđenje Klevisi Ymeri, koju se tereti da je skrivila nesreću u kojoj su na Ratcu smrtno stradali brat i sestra, Katarina (18) i Stjepan Đerek (20) u travnju ove godine. 

Večer prije nastavka suđenja, brat poginulih Viktor Đerek, objavio je na društvenim mrežama svoja razmišljanja, posebice o prvom ročištu. Prenosimo ih u cijelosti: 

"Trebalo mi je malo vremena da bacim refleksiju na stvari koje su se dogodile na prvom ročištu, počevši od nove pojave svjedoka koji bi na novom ročištu trebao biti saslušan, te doveden, prema navodima odvjetnika okrivljene, “o svom trošku”. Postavljam si niz pitanja... Otkud se sada odjednom pojavio svjedok Jonuz Alija, koji se nalazio na suvozačevom mjestu u Mercedesu ispred Klevisinog BMW-a, a kojeg je ona pratila u radnji pretjecanja bez da se uvjerila može li istu radnju obaviti na siguran način, bez da sebe ili ikog drugog dovede u opasnost? Zašto se ta osoba nije spominjala sve do sada? Od samog početka tragedije znali smo za svjedočanstvo sada, nažalost, poginulog pomorca Marka Topića, koji je jasno opisao tijek nesreće.

Sada se pojavljuju nova pitanja vezana uz okolnosti nabavke vozila BMW koje je prouzročilo nesreću. Prema informacijama iz leasing tvrtke, vozilo je bilo posuđeno gospodinu s namjerom testiranja prije kupnje, no nikada nije dana dozvola da ga koristi treća osoba. Nakon početnog dogovora, leasing tvrtka više nije mogla stupiti u kontakt s osobom kojoj je vozilo dano, a postoje i problemi s neispunjenim financijskim obvezama. Leasing tvrtka također navodi sumnje o krivotvorenju dokumenata i nezakonitom odjavljivanju vozila iz registra. Sve to otvara dodatna pitanja o okolnostima pod kojima je vozilo bilo u prometu i o odgovornosti onih koji su u tome sudjelovali.

Mnogo je nejasnoća, ali vjerujem da ćemo, korak po korak, doći do istine koju dugujemo Kati i Stipi."

Popularni Članci