OPET DRAMATIČNO, DVIJE GODINE NAKON Potonuo gliser, opet od restorana BOWA, putnici spašeni, ima ozlijeđenih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ČITATELJ DD
U noći s petka na subotu dogodila se pomorska nesreća u kojoj je jedna brodica potonula, a više plovila sudjelovalo u spašavanju unesrećenih putnika i člana posade, mahom radnika šipanskog restorana BOWA. Nesreća se dogodila na Mljetu ispred Prožurske luke.

Prema neslužbenim informacijama jedna osoba je teže ozlijeđena i slomila je ključnu kost, dok je osoba koja je upravljala plovilom prošla s lakšim tjelesnim ozlijedama. Dvije preostale osobe nisu ozlijeđene. Svi putnici i upravitelj brodice su hrvatski državljani. 

Prema izjavi očevidaca koji su sudjelovali u spašavanju, nesreća se dogodila između 1:30 i 2:00 sata ujutro, a do nesreće je prema neslužbenim informacijama došlo kada je brod udario u neki plutajući objekt pri velikoj brzini. 

U spašavanju su sudjelovali katamaran Nona Ana te lokalni mještani koji su unesrećene preveli u Sobru gdje ih je pregledao mljetski doktor i gdje se pridružila Lučka kapetanija. 

Dvojica ozlijeđenih su prevezeni u Opću Bolnicu Dubrovnik i izvan su životne opasnosti.

Brod koji koristi Restoran Bowa

Policija je provela očevid u suradnji s Lučkom kapetanijom.

Podsjetimo, ovo je  već druga pomorska nesreća u kojoj sudjeluju plovila Restorana BOWA sa Šipana, ovog puta se radi o sedam metara dugoj  BARRACUDI u Vlasništvu Erste leasinga i korisnika restorana Bowa.

Prije malo više od dvije godine dogodila teška pomorska nesreća na dubrovačkom području gdje je živote izgubilo petero ljudi dok se još uvijek dvije osobe vode kao nestale. 

Popularni Članci