Na Grudi kažnjen vozač autobusa jer je vrijeđao i vikao na djecu koju je vozio na izlet

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U povratku s jednodnevnog izleta vozač autobusa je u nekoliko navrata vrijeđao i vikao na djecu, a s takvim ponašanjem je nastavio i nakon zamolbe nastavnika da prestane i pred okupljenim roditeljima nakon iskrcavanja djece

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda su u večernjim satima u četvrtak, 11. svibnja, postupali temeljem zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira. 

Kako su izvijestili iz dubrovačke policije, tijekom povratka djece s jednodnevnog izleta iz Splita, 65-godišnji vozač putničke agencije koja je organizirala izlet, je u nekoliko navrata, na naročito drzak i bezobrazan način,  vikao i vrijeđao djecu što je kod njih izazvalo strah i uznemirenost.

Unatoč zamolbama nastavnika koji su bili u pratnji djece da se vozač smiri, on je nastavio s vikanjem što je dodatno uznemirilo učenike i kod njih izazvalo strah, a s navedenim ponašanjem je nastavio i pred okupljenim roditeljima nakon dolaska na autobusni kolodvor. 

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njega će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog.

Zakonom predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 700 do 4000 eura ili kazna zatvora u trajanju od 30 dana.

Popularni Članci