Mladiću (22) iz Mokošice određen je istražni zatvor zbog sumnje na pokušaj ubojstva na Pilama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kako doznajemo, danas je mladić iz Mokošice, rođen 2000 godine, B.P., priveden dežurnom sucu istrage Peru Miloglavu, a zbog incidenta koji se dogodio na Pilama u kojemu je jedna osoba zadobila ozljede opasne po život. 

Osumnjičeni B.P. (22) iz Mokošice, danas je priveden dežurnom sucu istrage Peru Miloglavu, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstvo u pokušaju. 

Radi se o događaju koji se zbio 7. kolovoza u ranim jutarnjim satima, odnosno oko 4 sata, na Pilama gdje se nalazi most. Došlo je do verbalne prepirke i u toj verbalnoj prepirci ozlijeđen je mladić P.M. (26). On je sjedao na zidiću mosta na Pilama, osumnjičeni ga je rukama uhvatio za noge i bacio u park ispod Pila s visine od četiri i pol metra.

P.M. je pao i zadobio teške i po život opasne ozljede mozga i prsnog koša. Oštećeni je bio u životnoj opasnosti, a trenutno se njegovo stanje, prema neslužbenim informacijama, popravlja i izvan je životne opasnosti. 

Osumnjičeni mladić B.P. ima branitelja i određen mu je istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno očevice, koji su ujedno njegovi prijatelji. 

Kako nam je potvrđeno, cijeli incident je snimljen videonadzornim kamerama na Pilama, što bi značajno trebalo olakšati cijeli sudski postupak. 

Za djelo ubojstva je zapriječena kazna zatvora od 5 do 20 godina zatvora, a ako djelo ostaje u pokušaju ta kazna može biti blaža od pet godina, ali ne ispod dvije godine. 

foto:ilustracija

Popularni Članci