Mlada Zagrepčanka pala zbog preprodavanja droge, kokain je navodno skrivala u banci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagrebačka policija uhitila je 27-godišnjakinju zbog sumnje da je preprodavala drogu, pri čemu je u njezinu bankovnom sefu pronađen kokain i pozamašan iznos gotovog novca - blizu 90.000 eura mahom u novčanicama od po 500 eura.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

"Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba te drogu prevozila u osobnom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka da bi potom drogu preprodavala", navela je policija.

Najprije je policija u srijedu oko podneva zaustavila osumnjičenicu u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu, koja im je, navodi policija, tijekom daljnjeg postupanja predala oko 0,55 grama marihuane pakirane u jedan plastični paketić.

Policijski su službenici istoga dana obavili pretragu njezina osobnog automobila Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka te su pronašli ukupno 5,2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić, piše Jutarnji list.

"Nakon pretrage osobnog automobila, policijski službenici obavili su i pretragu stana na području Novog Zagreba i pronašli ukupno 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina pakiranog u vakuumirani plastični paketić, 68,4 grama amfetamina pakiranog u tri vakuumirana plastična paketa kao i jedan uređaj za vakuumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakuumiranje", nastavlja policija. No, to nije bilo sve. Temeljem saznanja da osumnjičena 27-godišnjakinja ima i sef u jednoj banci, istražitelji su u četvrtak obavili i pretragu sefa.

"Njihova sumnja potvrđena je s obzirom na to da je u sefu pronađeno 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa kao i novčani iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge", priopćila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku i kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Popularni Članci