'

Mlada majka ubila svoju tek rođenu bebu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jurica Galoic/PIXSELL
Mlada majka (22) ubila je svoje tek rođeno dijete ove subote na širem području Svetog Križa Začretje u Hrvatskom zagorju. Majka je u pritvoru, a u tijeku je obdukcija bebe na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. 

Tijelo je u kući pronašao član obitelji koji je pozvao policiju, a o svemu se oglasio DORH. 

"Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je, zajedno s nadležnim službama Policijske uprave krapinsko-zagorske, 29. lipnja 2024., provela očevid u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije povodom osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela te je u suradnji s nadležnom policijskom upravom poduzelo druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. lipnja 2024., u službi dežurstva, povodom podnesene kaznene prijave nadležne policijske uprave, ispitalo hrvatsku državljanku (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage. 

Ovo državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenice, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici 30. lipnja 2024., odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama. 

Državno odvjetništvo objavljuje ovo priopćenje kao odgovor na zaprimljene upite novinara, a druge informacije neće davati zbog zakonom propisanih ograničenja", stoji u priopćenju DORH-a.

Priopćenje je poslala i krapinsko-zagorska policija. 

"Policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Svetog Križa Začretje, koje je pronađeno 29. lipnja 2024. godine

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.   

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva osumnjičena 22-godišnja hrvatska državljanka je uhićena, predana pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom odvjetništvu.

Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja", priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska. 

Popularni Članci