Mirku Hrgoviću stigla osuđujuća presuda zbog naguravanja na Sinjskoj alci, udario je pripitog muškarca čašom po licu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/ Pixsell
Općinski sud u Splitu uvjetno je osudio Mirka Hrgovića na kaznu zatvora od osam mjeseci.

U presudi se navodi kako je okrivljeni Hrgović kriv jer je 2. kolovoza 2014. godine u Sinju, ispred jednog ugostiteljskog objekta, oštricom razbijene staklene čaše udario u glavu Antu Poljaka. Hrgović mu je tako nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dugu šest do deset centimetara što je prema mišljenju suda spada u ozljedu lake naravi. Dodaje se kako je Hrgoviću bila namjera teže ozlijediti Poljaka, no pukim slučajem do toga nije došlo.

Kazna zatvora od osam mjeseci se neće izvršiti ako okrivljeni u vremenu provjeravanja tri godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Hrgović je dužan platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 696,79 eura.

Hrgović se 2018. godine branio da se točno ne sjeća datuma inkriminirajućeg događaja. Spomenuo je kako je bio na održavanju sinjske Alke s društvom na trkalištu, a tada mu je prišao Antun Poljak kojeg poznaje iz grada. Hrgović je kazao kako je uočio da je Poljak bio u alkoholiziranom stanju te je bio prilično neugodan, vrijeđao ga je kao i njegovu obitelj, spominjao mu sestre i govorio da je smeće. Navedeno je kako je spominjao i klubove u kojima je nogometaš igrao, procjenjivao je njegov doprinos sportu i slično. Hrgović je kazao kako ga je zamolio da ga ostavi na miru i da se udalji od njega što ovaj to nije učinio nego mu se još više približio i vrijeđao ga. Prema njegovim izjavama došlo je do naguravanja, a Hrgović je zamahnuo rukom u kojoj je bila staklena čaša kojom ga je udario u lice. Nakon toga, okrivljeni je naveo kako se odmaknuo od Ante Poljaka i krenuo niz alkarsko trkalište.

Hrgović je kasnije naveo kako je kontaktirao Antu Poljaka s privatnog broja, ispričao mu se i rekao kako mu se može javiti ako mu što treba. Poljak ga je kasnije zvao tri puta i tražio mu novac za naknadu štete od ozljede koju je zadobio. Prema riječima Hrgovića tražio je pet ili deset tisuća eura i govorio kako ga onda neće prijaviti i svjedočiti protiv njega. Hrgović je kazao kako mu se nakon toga prestao javljati.

Ante Poljak je u svom iskazu ispričao nešto drugačiju priču. Naime, on je kazao kako je s Hrgovićem započeo razgovor, a kasnije je došlo do tenzija i nesuglasica u vezi razvoja nogometa u Sinju. Naveo je kako mu nije bila namjera uvrijediti okrivljenog. Kazao je kako je Mirko njegove izjave pogrešno shvatio. Potvrdio je da ga je Hrgović nazvao, ali je kazao kako mu je nudio dogovor s ciljem izbjegavanja sudskih postupaka. U presudi stoji kako je Poljak bio zainteresiran za kazneni progon Mirka Hrgovića zbog čega je postavio imovinskopravni zahtjev za naknadu štete od 150 tisuća kuna.

Hrgović je i ranije imao problema s ispadima. Prema pisanju Jutarnjeg lista iz 2012. godine, nogometaš je invalida udario šakom zbog manjeg sudara na parkiralištu. 

- Vozačica je išla u rikverc i svojim automobilom je udarila moj. Priznajem, nimalo pristojnim riječima izderao sam se na nju. Ona je još nepristojnije uzvratila, a na vrhunucu svega iz automobila je izašao Hrgović, ispričao je Ivica Jerčić iz Supetra.

- Otvorenim me dlanom opalio po licu nakon čega sam, obliven krvlju, pao na tlo. Vrijeđanje ni tada nije prestalo, rekao j Ivica, koji je u sukobu osim podljeva ispod oka i zatamnjenog nosa, ostao bez nožne proteze vrijedne 11 tisuća kuna, piše Jutarnji list.

Popularni Članci