'

LAŽIRAO OPORUKU DA DOBIJE STAN Dubrovački poduzetnik proglašen krivim, sve je priznao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Grgo Jelavić/PIXSELL
Dubrovački poduzetnik Đ.B. osuđen je na godinu zatvora, koja je zamijenjena uvjetnom kaznom, zbog krivotvorenja oporuke i prevare radi nepripadnog stjecanja imovinske koristi, a riječ je o stanu na Pločama, grobnici na Boninovu i sredstvima s bankovnih računa. 

Riječ je o stanu površine 51 kvadratni metar, s potkrovljem i taracom, suvlasništvu koje se odnosi na korištenje grobnice na Boninovu te sredstvima po bankovnim računima u iznosu od preko pet tisuća eura, što je, prema pravomoćnoj presudi, Đ.B. htio prisvojiti krivotvorenjem oporuke. 

U ovom slučaju su na uvjetnu kaznu osuđene još dvije osobe, a riječ je o zaposlenicima u tvrtki dubrovačkog poduzetnika. Oni su osuđeni jer su javnom bilježniku dali lažne izjave o tome kako je izjavljena usmena oporuka u korist Đ.B.. 

Prema presudi, Đ.B. je Matičnom uredu Dubrovnik predstavio kako je jedini nasljednik pokojne I.L. temeljem usmene oporuke, a kao dokaz je dostavio lažne izjave dvoje osuđenih. Tijekom ostavinskog postupka, Đ.B. je priložio neautentičnu vlastoročnu oporuku I.L.. Tako je krajem 2018. godine, Đ.B. proglašen jedinim nasljednikom imovine I.L. te tako oštetio zakonsku nasljednicu. No, nepravda je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku sada ispravljena, a poduzetnik je priznao krivnju. 

Popularni Članci