'

Krađe i provale u Metkoviću i Pločama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U posljednje vrijeme Policijska uprava dubrovačko-neretvanska često javlja o pokušajima provala i krađama na području županije. Iako su teška krizna vremena, teško je pronaći pravi razlog ovakvog porasta kriminala.

U srijedu, 27. veljače, oko 23:15 sati, policijski službenici su pri pokušaju provale u autopraonicu koja se nalazi u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću, zatekli 29-godišnjaka iz Metkovića. On je kroz otvor na visini od 3,20 metara ulazio u zaključani ured autopraonice kada je zatečen i uhićen te doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju te protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Policijski službenici Policijske postaje Ploče završili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Ploča za kojeg je utvrđeno da je tijekom mjeseca veljače na području Ploča počinio dvije krađe i jednu tešku krađu. Naime, on je iz spremnika dva teretna vozila i jednog radnog stroja otuđio oko 300 litara goriva. Protiv 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Popularni Članci