Kažnjen Metkovac koji je vozio 'mrtav-pijan', drugi zaradio paprenu novčanu kaznu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Najveća koncentracija alkohola i najveća novčana kazna izrečene su u Metkoviću.

Najveća koncentracija alkohola od 2,48 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 11. travnja, 41-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Metkoviću.  

Vozač je isključen iz prometa, uhićen je te će tijekom današnjeg dana, uz optužni prijedlog, biti doveden na Općinski sud u Metkoviću s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.800,00 kuna izrečena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u poslijepodnevnim satima u četvrtak, 8. travnja, zaustavljen prilikom prometne kontrole u ulici Marka Marulića u Metkoviću kada je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu, nije imao vezan sigurnosni pojas i kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu. 

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na gore navedeni novčani iznos. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Popularni Članci