test

PIJAN ZA VOLANOM Vozio s gotovo dva promila, zaustavljen u Orebiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 652 represivne mjere od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv.
„četiri ubojice u prometu“ te su tako 323 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 118 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.
Od ostalih prekršaja izdvajaju 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je 43-godišnjaku koji je u subotu, 11. ožujka, u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Orebiću prilikom redovne kontrole prometa, dok je upravljao osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 
 

Popularni Članci