KARASOVIĆI: Zaplijenjeno 10 kilograma heroina, vrijednog 4 milijuna kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU
Policija je jučer  na graničnom prijelazu Karasovići zaplijenila 10 kilograma heroina, a uhićen je 39-godišnji Albanac!

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer, 29. srpnja oko 12 sati, pristupio je osobni automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak, a u kojem se kao putnik nalazio također 39-godišnjak, obojica državljani Albanije, priopćeno je.

Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika mobilne jedinice carine uočene su preinake ispod upravljača vozila zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u posebno napravljenom spremniku ispod instrument-ploče u automobilu, pronađeno 20 paketića u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 10.754 kg, rekli su u PU.

Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na iznos veći od četiri milijuna kuna, dok bi miješanjem s raznim punilima radi povećanja mase, u uličnoj preprodaji na teritoriju Republike Hrvatske dosegla i puno veći iznos. 

Dvojica državljana Albanije su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Popularni Članci