'

KANADERI I DALJE U KOMINU Simović: Bura nam radi problem, a policija dežura da ne bi netko opet digao dron

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivan Kaleb/DVD Kula Norinska
Jučer u popodnevnim satima kod groblja u Kominu buknuo je požar. Bura je sinoć aktivirala požar na zapadnoj strani, pa su danas stigle dodatne vatrogasne snage, a na teren se uputio i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. 

Na terenu su danas uz JVP Ploče i DVD Kula Norinska i Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik, te DVD Slano i Putnikovići. 

"Bura nam je stvorila problem i aktivirala zapadnu stranu požarišta. To je gusta borova šuma, a požar se širi pa smo i danas podignuli dva kanadera. Doveli smo i dodatne vatrogasne snage, sada je oko 50-ak vatrogasaca na terenu", izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Dubrovački dnevnik. 

I on se uputio prema požarištu, a kaže kako gašenje ide sporo, no nada se kako će se uskoro riješiti jer bura polako pada. "Treba to pregaziti gore. Objekti za sada nisu ugroženi, no ako bura okrene može se spustiti dolje vatra, prema crkvi i dalje objektima", upozorava Simović na ozbiljnost situacije.

PILOTE KANADERA OMETAO DRON 

Vatrogascima su u gašenju i jučer pomagala dva kanadera. No, nevjerojatna je informacija kako je kanadere ometao dron! 

Naime, dva kanadera su na kratko bila prisiljena udaljiti se zbog drona koji je kružio požarištem i tako ometao pilote u iznimno zahtjevnim manevrima koje izvode prilikom gašenja vatre. Dron je ubrzo nestao s požarišta, a kanaderi su se vratili i nastavili gasiti požar sve do večeri.  

POLICIJA DEŽURA 

Jučer je zapovjednik prijavio dron koji ometa gašenje požara, međutim vlasnik istoga do sada nije pronađen. 

Kako se i danas ne bi ponovio takav scenarij, Simović je kontaktirao policiju koja s jednim vozilom dežura kako netko 'pametan' ne bi opet pokušao podignuti dron. 

Popularni Članci