test

ISKLJUČENA STRUJA ZBOG PREDOSTROŽNOSTI Veliki požar kod Omiša, olujna bura otežava gašenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvatska vatrogasna zajednica
U ponedjeljak navečer, oko 21 sat, na području Lokve Rogoznice izbio je veliki požar, a vatrogascima gašenje otežava i olujna bura. Požar otvorenog prostora je i dalje je aktivan.

Gori trava, nisko raslinje i borova šuma, a od sinoć je na području zahvaćenom požarom isključena i struja jer kroz to područje prolazi dalekovod.

„Situacija na terenu je dosta teška budući da jak orkanski vjetar otežava gašenje požara“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako nema ugroženih objekata. „U gašenju sudjeluje 108 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila s operativnih područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, Trogir i Intervencijske vatrogasne postrojbe Split-Divulje“, objasnio je Tucaković i rekao kako se tijekom dana očekuje smirivanje situacije.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježen je povećan broj vatrogasnih intervencija u Primorsko – goranskoj županiji kao posljedica jakog vjetra. Zabilježene su 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 65 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila. Većinom se radilo o uklanjanju stabala, pokidanom granju, uklanjanju električnih i telefonskih stupova kao i raznih metalnih ograda.

Ugašen je požar otvorenog prostora na predjelu Jasenovo, između Žaborića i Jadrtovca, kojim je zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog raslinja makije i borovine. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 57 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ova Primošten, Brodarica, Zablaće, Zaton, Grebaštica, Šibenik, Perković, Pirovac, Bilice i Vodice.

Popularni Članci