Dvojac dobio po šest godina za pokušaj ubojstva dubrovačkog taksiste na Pločama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon više od dvije godine stigla je presuda za pokušaj ubojstva dubrovačkog taksiste na Pločama.

Okrivljenici, M.B. iz Mokošice i J.M. iz Zagreba, obojica 25-godišnjaci, dobili su po šest godina zatvora, presuđeno je tako na Županijskom sudu u Šibeniku. Oni su u srpnju 2019. godine oko 00,40 sati u Dubrovniku, na predjelu Ploča, prišli taksisti A.M., u namjeri da ga liše života. Dubrovčanin je imao nož, dok je Zagrepčanin imao pištolj. Nakon verbalne prepirke A.M. je pokušao bježati, ali su oni krenuli za njim te je J.M. ispalio više hitaca od kojih je jedno zrno pogodilo taksistu nanijevši mu teške tjelesne ozljede u vidu prostrijelne rane mekog tkiva desne potkoljenice i prostrijelne rane lijeve natkoljenice, s prijelomom daljeg dijela bedrene kosti.

Na sudu je M.B. kazao kako se ne smatra krivim te je dodao kako ne zna tko je mogao počiniti ovo djelo. Po njegovom razmišljanju, koje se navodi u optužnici, razlog nije mogao biti ni Dinamo ni Hajduk, a kazao je kako ne zna za neki drugi razlog. Rekao je da nije imao nož i da nikad nije vikao ‘pucaj’. Optuženom J.M. suđeno je u odsutnosti, jer je u bijegu i nije dostupan sudu, o čemu je i doneseno rješenje o suđenju u odsutnosti, a do samog suđenja nije pronađen i doveden u sud, pa nije ispitan niti u državnom odvjetništvu niti na raspravnom ročištu, pa sud nije ni mogao iznijeti i analizirati njegovu obranu.

U studenom 2019. godine na temelju međunarodne tjeralice, na području Neuma u BiH lociran je i uhićen M.B., dok se drugi napadač J.M. još uvijek nalazi u bijegu.

Obojica moraju na ime troškova svjedoka uplatiti ukupni iznos od 11.876,00 kuna, odnosno svaki po 5.938,00 kuna, te za troškove balističkog i daktiloskopskog vještačenja ukupni iznos od 8.056,00 kuna, odnosno svaki po 4.028,00 kuna. J.M. za troškove branitelja po službenoj dužnosti mora izdvojiti 15.375,00 kuna. Obojica su dužni isplatiti oštećeniku A.M. za zastupanje po punomoćniku ukupni iznos od 8.500,00 kuna, odnosno svaki po 4.250,00 kuna.

Popularni Članci