'

DROGA IZ MOSTARA Isplanirali prodaju heroina u Dolini Neretve, spriječila ih metkovska policija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU dubrovačko-neretvanska
Tijekom poslijepodnevnih sati u srijedu, 2. listopada, policijski službenici Policijske postaje Metković u Ulici Marka Marulića u Metkoviću zatekli su 28-godišnjeg hrvatskog državljanina u nezakonitom prelasku državne granice iz pravca BiH u RH i neovlaštenom posjedovanju gotovo 53 g heroina.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a 28-godišnjak uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je ga je prethodno angažirao 40-godišnjak da mu, prema prethodnom dogovoru posreduje u kupnji heroina.

U tu mu je svrhu dao novčani iznos od 1000 eura za koji novac je od, za sada nepoznate muške osobe, kupio heroin na području Mostara u BiH i pokušao ga prokrijumčariti u RH kada je zatečen od strane policije.

Drogu je trebao dostaviti na kućnu adresu 40-godišnjaka koji je namjeravao dalje prodavati konzumentima s područja Doline Neretve.

Za navedenu uslugu krijumčarenja heroina 28-godišnjak je trebao dobiti neutvrđenu količinu heroina koju mu je 40-godišnjak, prema dogovoru, trebao davati povremeno.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, pretražena je obiteljska kuća 40-godišnjaka kada je pronađena manja količina amfetamina i mobilni uređaj, što je uz potvrdu oduzeto.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, obojica osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  

Popularni Članci