test

DOZNAJEMO Mladić V.R. koji krade glisere po gradu, već je ranije 'operirao' po plovilima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Dubrovačka policija je pronašla mladića koji pod okriljem noći krade glisere s veza, a potom ih provoza po dubrovačkom akvatoriju dok ne ostane bez goriva. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, mladome V.R. ovo je postao 'modus operandi', a policiji je poznat još od ovog proljeća kada je ukrao plovilo u Zatonu. 

Naime, iz dubrovačke policije jutros su izvijestili kako je nakon kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak osumnjičen za tri kaznena djela. Radi se o dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i jednom kaznenom djelu krađe. 

Isti taj mladić V.R. kako doznaje Dubrovački dnevnik, ovoga proljeća je uhićen u akciji u Zatonu kada je također sudjelovao u krađi plovila. Plovilo je tada ukrao s veza na Rijeci dubrovačkoj, a uz njega je tada uhićen još jedan mladić i djevojka. Plovilo su uočili građani što je policiji pomoglo u hvatanju kradljivca, ali i vraćanja plovila vlasniku. 

Ovoga kolovoza prebacio je svoje ilegalne 'operacije' s Rijeke dubrovačke u grad i plovila krao s veza na užem gradskom području. 

POLICIJA O POSLJEDNJIM KRAĐAMA: 

"Utvrđeno je kako je osumnjičeni u noći s 24. na 25. kolovoza ove godine odvezao plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku i koristio plovilo vozeći se po dubrovačkom akvatoriju pri čemu je potrošio oko 130 litara pogonskog goriva, nakon čega je plovilo uredno vratio na vez odakle ga je prvotno uzeo.

Potom je 8. rujna ove godine odvezao drugo plovilo koje se nalazilo uredno privezano na vezu u Dubrovniku. Plovilo su istog dana pronašli policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik kod otoka Lopuda  kada je utvrđeno da ga je osumnjičeni tamo ostavio nakon što je potrošio svo pogonsko gorivo koje se nalazilo u plovilu, oko 250 litara.  

Osim toga, sumnjiči se da je, radeći kao zaposlenik jednog ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika, otuđio novčanik jedne od gošći ugostiteljskog objekta koja ga je slučajno zaboravila uzeti sa stola. U novčaniku su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i manji novčani iznos.

Osumnjičeni V.R. je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 

Popularni Članci