'

DOZNAJEMO Bivši koncesionar kajaka krivotvorio Frankovićev potpis kako bi izbjegao plaćanje poreza

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Osumnjičenome se na teret stavlja krivotvorenje potpisa dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, s ciljem porezne prevare, doznaje Dubrovački dnevnik. 

Dubrovačka policija jučer je izvijestila o slučaju u kojem se 53-godišnjak sumnjiči za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kako su priopćili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, kao vlasnik obrta čije je sjedište u Dubrovniku, krivotvorio dopis jedinice lokalne samouprave, naslovljen na njegov obrt.

Utvrđeno je kako je u dopisu naveo neistinite podatke, i pritom krivotvorio potpis čelnika jedinice lokalne samouprave i službeni pečat navedenog tijela, i takav dopis predao Poreznoj upravi, a sve kako bi izbjegao plaćanje mjesečnih predujmova poreza na dohodak za njegov obrt.

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se osumnjičeniku stavlja na teret da je imao koncesiju za kajake koju nije koristio, bez plaćanja obaveza, iako je riječ o poreznom obvezniku. Doznajemo kako je krivotvorio potpis gradonačelnika Grada Dubrovnika, Mata Frankovića s ciljem porezne prevare, odnosno izbjegavanja plaćanja poreza. 

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Popularni Članci