'

DOBIO ZABRANU PRILASKA! Luku Vidaka prijavila policiji članica Povjerenstva, zbog prijetnje smrću prijavio ga i Lukša Glavinja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izvijestio je javnost kako je jedna osoba zbog natječaja za dozvole za pomorsko dobro prijetila djelatnici Povjerenstva. Dubrovački dnevnik doznaje kako je riječ o Luki Vidaku koji se povezuje s kajacima u Pilama.

Kako doznajemo, djelatnica je događaj prijavila policiji te je iznijela kako je Vidak negodovao oko natječaja, aludirajući kako se pojedini zahtjevi otvaraju ranije te kako je više puta ponovio kako 'posljedice neće biti dobre'. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako su zaprimili prijavu o ovom događaju.

„Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je 26. travnja zaprimila prijavu 44-godišnjakinje koja je prijavila 40-godišnjaka za prijetnju. Nakon zaprimljene prijave, nadležna policijska postaja je provela kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg su obavljene i konzultacije s DORH-om koji je zauzeo stav kako iz navedenog događaja ne proizlaze elementi kaznenog djela. No, policija je u svakom slučaju razgovarala s prijavljenom osobom i upozorila je na ponašanje“, rečeno nam je iz PU DN.

No, na tome nije sve stalo. Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se Vidaku na teret stavlja kako je nekoliko dana nakon ovog događaja uputio prijetnje Lukši Glavinji, direktoru Marina Cavtat & Resorta. Prema prijavi, Vidaku se na teret stavlja kako je prijetio smrću, kako Glavinji, tako i njegovoj obitelji te smo Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj uputili upit vezan uz ovaj događaj koji se dogodio svega nekoliko dana nakon prijave djelatnice Povjerenstva.

„Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj je 66-godišnjak 2. svibnja prijavio kazneno djelo prijetnje koja je upućena 30. travnja od strane 40-godišnjaka. U prijavi je naveo kako mu je 40-godišnjak uputio ozbiljne prijetnje smrću, kako njemu, tako i članovima njegove obitelji. Razlog su nesuglasice u imovinsko-pravnom sporu oko zemljišta u Cavtatu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU DN te mu je određena mjera opreza i zabrane približavanja 66-godišnjaku“, odgovorili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Zanimljivo je kako je tijekom ispitivanja, Vidak naveo i kako je Glavinja njemu prijetio smrću, a ta je prijava proslijeđena DORH-u na mišljenje i proces još traje. 

Dubrovački dnevnik kontaktirao je Vidaka koji se očitovao o ovim događajima. 

"Ja, Luka Vidak, nisam jedan od ponuditelja u predmetnom natječaju za dozvole na pomorskom dobru koji spominjete. 

Također, moja firma koje sam vlasnik i direktor, nije ponuditelj u predmetnom natječaju za dozvole na pomorskom dobru koji spominjete. 

Nisam prijetio djelatnici Povjerenstva za dozvole na pomorskom dobru. Da je to tako možete provjeriti i s nadležnim Državnim odvjetništvom koje u takvim situacijama vodi postupak. Tvrditi suprotno je kleveta.

Mogu vam potvrditi da se vodi kazneni postupak protiv Lukše Glavinje. U tom kaznenom postupku (zbog izrečenih prijetnji) je gosp. Lukša Glavinja osoba koju se tereti za počinjenje kaznenog dijela prijetnje, a na moju štetu. Obzirom da sam oštećenik u tom postupku, nije mi dozvoljeno javno govoriti o postupku koji se vodi protiv gosp. Lukše Glavinje iz Cavtata.

Mogu vam potvrditi da je moja obitelj izložena dugogodišnjem pritisku od strane mešetara nekretninama, a sve u cilju da nas se prisili prodati obiteljsku djedovinu", stoji u Vidakovom odgovoru. 

Popularni Članci