Divljak iz Čibače konačno ide u zatvor nakon što je vozio drogiran, skrivio više prometnih nesreća, prijetio i ozlijedio bivšu djevojku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Zbog tri kaznena djela obijesne vožnje te nanošenje tjelesnih ozljeda bivšoj djevojci 44-godišnjem Tomislavu Zucalu iz Čibače sudac Općinskog suda u Dubrovniku presudio je zatvor u trajanju od godinu i deset mjeseci.

Zucalo je početkom siječnja 2014. godine oko 15.30 sati u blizini Čibače, na predjelu Dupca, pod utjecajem droga, upravljao automobilom. U jednom trenutku je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, skrenuo u lijevo, prešao preko pune crte i sudario se s drugim vozilom kojim je upravljala djevojka. Ona je prilikom te prometne nesreće zadobila više težih tjelesnih ozljeda.

No, ta nesreća ga nije opametila nego je nakon pola godine, u srpnju, u Ulici Iva Vojnovića također vozio pod utjecajem droga. Tijekom vožnje je prešao u suprotnu kolničku traku i udario u motocikl čiji je vozač zadobio teške tjelesne ozljede.

Problematični 44-godišnjak je 2014. godine napao bivšu dugogodišnju djevojku, u stanu u Zlatnom potoku, oko 4 sata iza ponoći 16. listopada. Zucalo joj je te noći prijetio kuhinjskim nožem, rekao da će je ubiti ako se ne pomire, a zaprijetio je kako će njenom bratu dignuti automobil u zrak, a ocu usred sezone dignuti restoran u zrak.

Iduće godine, 2015., Zucalo je također pod utjecajem droga divljao po prometnicama. Početkom siječnja je na predjelu Vidikovca udario u vozilo ispred sebe.

Optuženi Zucalo je za tri kaznena djela obijesne vožnje dobio osam mjeseci, dok je za prijetnje i nanošenje tjelesne ozljede djevojci dobio pet mjeseci zatvora. Osim toga izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od pet godina.

Zucalo je inače 2009. godine bio osumnjičen za podmetanje požara u auto dubrovačkog inspektora za droge, a 2015. godine je bio uhićen u policijskoj akciji Gladius u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhićeno više od 50 osoba s ciljem čišćenja dubrovačkih ulica od droge i dilera. 

Popularni Članci