'

Četrnaestogodišnjak ubio učenike i učitelje u školi u SAD-u, FBI je na njega već upozoravao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Youtube screenshot
Četrnaestogodišnji mladić upao je u srednju školu u Georgiji i vaternim oružjem ubio dva učenika i dva nastavnika, a ranio još devet osoba. 

Colt Gray, četrnaestogodišnji učenik  škole se nalazi u pritvoru nakon što je osumnjičen za ubojstvo dva učenika i dva nastavnika u napadu u srednjoj školi koju pohađa više skoro 1900 učenika. Sudit će mu se kao odrasloj osobi, naveli su iz istražnog ureda Georgije. Motiv napada još uvijek nije poznat.

Policija ga lani ispitala zbog online prijetnji napadom u školi

Graya je policija prošle godine ispitala o anonimnim prijetnjama na internetu, priopćio je FBI. Dječak je na ispitivanju u policiji u svibnju 2023. zanijekao da stoji iza online objava koje su sadržavale slike oružja i prijetnje pucnjavom u školi.

U priopćenju, FBI je rekao da je njihov Nacionalni centar za operacije prijetnji upozorio lokalnu policiju u svibnju 2023. nakon što je primio anonimne dojave o "online prijetnjama o napadu u školi".

Policajci su razgovarali s dječakom i njegovim ocem, koji je "izjavio da je u kući imao puške za lov, ali dječak nije imao pristup oružju bez nadzora", rekao je FBI.

"U to vrijeme nije bilo razloga za uhićenje ili poduzimanje bilo kakvih dodatnih radnji na lokalnoj, državnoj ili federalnoj razini", priopćeno je. 

Popularni Članci