Britanci ulovili Hrvata s više od 150 kg droge!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na osam godina boravka iza rešetaka u ekspresnom postupku osuđen je hrvatski državljanin kojeg su u lučkom gradu Doveru granični policajci ulovili s dva kilograma kokaina i većom količinom marihuane te kanabisove smole, piše Dnevnik.hr.

Hrvatski državljanin Damir Komaromi (34) osuđen je u ponedjeljak u engleskom Canterburyju na osam godina zatvora zbog šverca oko dva kilograma kokaina, 30 kilograma marihuane te čak 150 kilograma smole kanabisa. Kako javlja ITV News, drogu je uvezao kroz lučki grad Dover u prikolici kamiona registriranog u Sloveniji.

Granični su ga policajci zaustavili još 30. rujna prošle godine na kontroli tereta u Doveru. Detaljnim pregledom paleta, u kojima je bila različita roba s krajnjim odredištom u Lancashireu, pronađene su kutije s narkoticima čija je ukupna ulična vrijednost procijenjena na oko 1,3 milijuna funti (oko 11,2 milijuna kuna).

Suđenje mu je započelo prošlog tjedna, a ukupno je trajalo samo pet dana.

'Ovaj bi slučaj trebao poslužiti kao upozorenje svakome kome na pamet padne švercati drogu u Veliku Britaniju. Uhvatit ćemo vas i izvesti vas pred sud', rekao je Malcolm Bragg iz doverske granične policije. 'Naši službenici mukotrpno rade kako bi drogu i ostale zabranjene supstance držali podalje od ulica Ujedinjenog Kraljevstva i stalno vrebaju švercere po lukama', dodao je Bragg.

Izvor: Dnevnik.hr

Popularni Članci