OBITELJSKO NASILJE U DUBROVNIKU Danima prijetio supruzi, ozlijedio je pred djecom, sudac ga danas ostavio na slobodi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © Dan Race - Fotolia.com
Podnesena je žalba na rješenje o odbijanju određivanja istražnog zatvora 44-godišnjaku iz Dubrovnika koji je osumnjičen da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji te kaznena djela tjelesne ozljede i povrede djetetovih prava.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od 30. lipnja 2019. do 2. ožujka 2020. na području Dubrovnika, u cilju da svoju suprugu (1979.) dovede u ponižavajući položaj i da kod nje izazove osjećaj straha i prepasti, te da je tjelesno ozlijedi; svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje dvoje malodobne djece (2005. i 2011.); pred djecom bio fizički nasilan prema supruzi (nanio joj tjelesne ozljede) i prijetio joj. Osnovano se sumnja da je fizičko nasilje i prijetnje ponovio 26. veljače 2020. u večernjim satima, a kad mu je ona rekla da će sve prijaviti policiji, počeo joj je svakodnevno upućivati prijetnje, a posljednje joj je ozbiljne prijetnje ponovio 2. ožujka 2020. u njihovom stanu", navodi se u priopćenju DORH-a te dodaje kako se osnovano sumnja da je na opisani način svoju suprugu doveo u položaj nemoći i povrijeđenog dostojanstva što je sve kod nje izazvalo osjećaj straha i prepasti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 4. ožujka 2020. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku), no sudac istrage odbio je zahtjev i osumnjičeniku naložio mjere opreza iz čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku ponijelo je žalbu na navedeno rješenje", objavio je DORH.

Popularni Članci