'

BAHAT I PIJAN Policija ga zaustavila zbog bacanja opušaka, on nastavio na očigled policajaca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Nakon zaprimljene dojave građanina da vozač osobnog vozila BiH nacionalnih oznaka tijekom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor, policijski službenici Postaje granične policije Gruda su nešto iza ponoći u subotu, 17. kolovoza, na DC - 8 u mjestu Gruda, općina Konavle, zaustavili navedeno vozilo kojim je upravljao 45-godišnji državljanin BiH, s privremenim boravkom u RH.

Prilikom zaustavljanja navedenog vozila, 45-godišnji vozač je naočigled policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored ceste, bacio upaljeni opušak cigarete.

Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja 45-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do jutarnjih sati nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.450,00 eura.

Od početka ove godine Postaja prometne policije Dubrovnik zbog bacanja opušaka kroz prozor vozila, što spada u prometne prekršaje i sankcionira se sukladno čl. 35 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirala je ukupno sedam osoba, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

'Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dostavljenoj informaciji i apeliramo na vozače i putnike da nikada ne bacaju opuške kroz prozore vozila budući time u značajnoj mjeri povećavaju mogućnost nastanka požara, a time i ugrožavanja ljudskih života i nastanka velike ekonomske štete', navode iz policije. 

Ako primjetite da netsko baca opušak kroz prozor vozila, prijavite događaj policiji na broj 192!

Popularni Članci