test

"Brzo testiranje u ordinacijama obiteljskih liječnika je štetno i opasno, ugrožava pacijente i zdravstveni kadar"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixabay.com
"Javna kritika onih koji ne rade svoj posao i onih koji loše upravljaju krizom oko pandemije nije demontaža državnih institucija nego borba za njihovo bolje funkcioniranje", istaknuli su iz KoHOM-a u odgovoru Ministarstvu zdravstva na recentne izjave koje se tiču predsjednice KoHOMa.

Ministarstvo zdravstva opet se poslužilo manipulacijama kako bi diskreditirali KoHOM i predsjednicu KoHOM-a Natašu Ban Toskić koji opravdano i sustavno ukazuju na fijasko zdravstvene administracije ne samo po pitanju vođenja krize uzrokovanje pandemijom. KoHOM i dalje stoji iza svoje tvrdnje da je uvođenje brzog antigenskog testiranja (BAT) u ordinacije obiteljskih liječnika štetno i opasno jer direktno ugrožava pacijente i zdravstveni kadar.

Nigdje u Europi se testiranje ne obavlja u ordinacijama već na izdvojenim punktovima za testiranje.

U trenutku kada je predsjednica KoHOM-a Ban Toskić dala izjavu da nema na raspolaganju brisove za brzo antigensko testiranje, zaista ih nije ni imala jer nisu bili dostavljeni u Dom zdravlja, što se može lako provjeriti. Činjenica je da mnoge ordinacije i domovi zdravlja nemaju primjerene i za ostale pacijente sigurne prostorije u kojima se može raditi testiranje.

Pokušaj zastrašivanja i javnog linča vodstva KoHOM-a i predsjednice Nataše Ban Toskić, a koji dolazi iz redova politike, neće nas zaustaviti, nego naprotiv još više učvrstiti u želji da se borimo za kvalitetan, pošten i dostupan zdravstveni sustav.

Popularni Članci