'

Bandić kasnio s puštanjem fontana u rad jer su upute bile na engleskom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tko bi očekivao da će fontane vrijedne gotovo 19 milijuna kuna doći bez uputa na hrvatskom jeziku? Sad morate čekati dok sve to prevedem s engleskog, poručio je Bandić.

Zagreb – U nedjelju su popularne fontane kraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice puštene u probni rad. To je izazvalo veliko zanimanje javnosti jer su se gradile u doba velikog prosperiteta koje će Zagrepčani pamtiti kao Zlatno doba Zagreba ili Bandićevo doba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako se gradnjom fontana smanjila nezaposlenost u Bosni i Hercegovini, ali se štedilo i na druge načine.

-Pri gradnji fontana bili smo maksimalno socijalno osjetljivi, štedjelo se kako i gdje se moglo. Slobodno mogu reći da je elektronički nadzorni sustav protoka vode kupljen na božićnoj rasprodaji u Grazu te da nismo angažirali ni prevoditelja za upute nego sam ih osobno počeo prevoditi, a sve kako bih uštedio novac poreznih obveznika – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Bandić napominje kako je do sada uspio prevesti upute do djela Testni rad, očekuje kako će do ljeta završiti prijevod kako bi mogao trajno uključiti fontane.

News Bar

Popularni Članci