'

KAKAV PREOKRET U GOSPINOM POLJU Dubrovkinje u dvosatnoj drami od pet činova pobijedile Olimpik! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Odbojkašice Dubrovnika svladale su u 14. kolu Prve lige ekipu Olimpik rezultatom 3:2 (22:25, 26:24, 25:21, 19:25, 15:10). 

Dubrovkinje i dalje ove sezone ne znaju za poraz u Prvoj ženskoj ligi. U 13 utakmica, uoči ove današnje, upisale su 13 pobjeda. Danas je stigla još jedna, i to protiv jednog od glavnih konkureta s vrha tablice – zagrebačkog Olimpika. Drama u pet činova u Gospinom je polju trajala preko dva sata. 

Prvi set pripao je gošćama iz Zagreba, koje su preokrenule dubrovačko vodstvo od tri poena. Povele su i u drugom setu, držale vodstvo do set lopte (22:24). Tada je započeo preokret u režiji dubrovačkih odbojkašica. Uspijevaju stići i uzeti set (26:24). Rezultat izjednačen, 1:1.

Treći set od samog je početka pripao Dubrovkinjama, koje ga uzimaju s 25:21. No, četvrti set nije krenuo dobro po Dubrovkinje. Odlazi Olimpik na 0:5. Iako su se domaće odbojkašice pokušavale vratiti, Olimpik zadržava prednost i odvodi meč u peti set. 

U zadnjem setu Olimpik odlazi na 2:6. Uzvraća Dubrovnik svojom serijom, rezultat 6:6. Potom opet blaga prednost Zagrepčanki (6:8), pa onda još jedan preokret u ovom susretu. Vode Dubrovkinje (10:8). Uspjele su serijom nekoliko dobrih servisa Milice Đukić, jedne od novih igračica Dubrovnika, doći do još veće prednosti, i u konačnici slaviti.  

Bio je ovo prvi susret za novo pojačanje ŽOK Dubrovnika. Stigla je 21-godišnja brazilska seterica Julia Oliveira. Osim nje, prethodno je stigla i već spomenuta Milica Đukić, 24-godišnja srpska odbojkašica, koja je nastupala na sveučilištima u SAD-u. Klubu bi se uskoro trebala priključiti i Nika Stanović, bolje rečeno, vratiti u svoj matični klub. Cilj je povratak kluba u najveći rang - Superligu.

Rafael Barkiđija

Igračica Dubrovnika Milica Đukić

Razračunavanje za sam vrh u drugom rangu hrvatske odbojke nastavlja se i sljedećeg vikenda. U sljedećem kolu Dubrovnik gostuje kod Velog Vrha, trenutno trećeplasirane ekipe tablice koja ima 11 pobjeda i tri poraza. Nakon toga, u Gospino polje stiže ekipa Mladost II. Još jedna ekipa s vrha, trenutno drugog mjesta i istim omjerom kao Veli Vrh, ali i Olimpik. Dubrovnik jedini bez poraza, Dubrovnik uvjerljivo na vrhu. 

Rafael Barkiđija

Brazilka Julia Oliveira u prvom nastupu za ŽOK Dubrovnik

Popularni Članci