test

Zna se tko će voditi Hajduk, nasljednik Dambrauskasa nije samo prijelazno rješenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Prpic/PIXSELL
Mislav Karoglan imenovan je nasljednikom Valdasa Dambrauskasa. I pritom nije Karoglan samo prijelazno rješenje, imat će 40-godišnji trener prigodu i dalje voditi Bijele ako dobije dvije zaredom ovog tjedna, sutra Rijeku i u subotu Istru.

Tko je Mislav Karoglan, zanimljivo je pitanje, jer rijetki znaju nešto više o rođenom Imoćaninu koji je igračku karijeru uglavnom preko hercegovačkih klubova. Igrao je za Posušje, Zrinjski i Široki Brijeg, jednu sezonu proveo je u izraelskom Hapoel Nazarethu, jednu u Žilini. U sezoni 2009./10. ima i četiri nastupa za Rijeku, a dvije godine je bio u singapurskom SAAFC-u, pišu Sportske novosti.

Karijeru je završio igrajući u Kamenu iz Ivanbegovine prije šest godina. Od tada se posvetio trenerskom poslu u kojem je s Croatijom Zmijavci u ljeto 2018. dobio laskavu titulu najboljeg trenera Dalmacije osvojivši titulu u Trećoj HNL jug. Proveo je potom polusezonu u Zadru, da bi na poziv Hajduka u ljeto 2019. došao na Poljud. Dvije godine vodio je kadete i na kraju je prošlog ljeta ušao u stožer Jensa Gustafssona s preporukom “moderni trener”.

Najveći zagovornik Mislava Karoglana, novog trenera Hajduka, voditelj je Akademije Boro Primorac, pa je shodno tome i dobio priliku povesti Bijele kao čovjek koji ima kontinuitet rada u prvoj momčadi Bijelih kroz proteklih 15-ak mjeseci. Koliko je Karoglan spreman voditi momčad, postaviti se kao autoritet klasama poput Livaje, Krovinovića, Lovre i Nikole Kalinića, tek ćemo vidjeti, ali velika mu se prigoda iznenada ukazala.

Mislav Karoglan danas je u prilici u Hajduku poput nekoć Ante Miše, kojemu se nasljednik tražio mjesec dana u jesen 2008. godine, da bi tadašnji klupski predsjednik Mate Peroš uoči gostovanja u Koprivnici objavio da je Miše trener Bijelih s ugovorom. Upisao je onda Miše seriju od devet prvenstvenih pobjeda u nizu, što i danas stoji kao klupski rekord, zajedno s Gračanovih devet iz jeseni 2001. godine. Može li Karoglan sada kao nekad Miše?

Popularni Članci