'

ŽIVOT LETI, KAPETANE Prekrasna večer u Areni u čast Dražena, koji se i sam, barem na kratko, pojavio... (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic, Josip Mikakic/PIXSELL
U Zagrebu je održana Memorijalna utakmica, a moglo bi se reći i cijela memorijalna večer, u čast košarkaškog Mozzarta Dražena Petrovića, a povodom njegovog 60. rođendana. 

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je susret protiv Teama Dražen, kojeg su činile zvijezde europske košarke. Završilo je pobjedom Teama Dražen rezultatom 110:107. No, nije košarka jedino što će ostati upamćeno od ove utakmice. 

Tijekom cijelog susreta se tijekom time outa podsjećalo, kronološki, na Draženov život. Od Šibenke, do Cibone, Real Madrida te u konačnici NBA-a. Stigli su u Zagreb svi, od suigrača iz Šibenke, do igrača iz NBA. I još toliko zvijezda na tribinama.

Posebno je bilo u zadnjoj četvrtini

U time outu zadnjeg perioda okupila se srebrna reprezentacija iz Barcelone 1992. Svi redom izlazili su na stakleni parket, a posljednji je bio broj četiri. I pojavio se. Dražen Petrović se, uz vrlo realističnu animaciju, obratio svima. Bio je to najemotivniji trenutak večeri. Nakon toga se prepunom zagrebačkom Arenom orilo: "Kako je dobro, vidjeti te opet...". 

Dubrovčanin i trener KK Dubrovnik dio priče

Hrvatsku reprezentaciju s klupe vodi izbornik Josip Sesar. Njegov pomoćnik je Ivan Perinčić, Zadranin, trener premijerligaša Dubrovnika. Dio repreznetacije je, naravno, i Mario Hezonja. Bio je najbolji strijelac Hrvatske, a sudjelovao je i u natjecanju u tricama. 

Život leti kapetane...

"Radost loptanja pod obručima" - rekao je, kao u dobra stara vremena, legendarni komentator Slavko Cvitković, koji je bio gost večerašnjeg prijenosa HRT-a. I on se kroz sve ovo prisjetio trenutaka, kojima je vrlo često is sam svjedočio, i to na licu mjesta. "15 tisuća ljudi. Košarka živi i želi živjeti među nama" - zaključio je Cvitković. Na kraju je događaja Arenom zaorila "Život leti kapetane..."

Popularni Članci