ŽDRIJEB ZA EURO Hrvatska izvučena s Engleskom, Češkom i...

Autor: Denis
Ždrijeb za Europsko prvenstvo, koje će se igrati u lipnju i srpnju sljedeće godine, počeo je u Bukureštu, a među kuglicama se našla i Hrvatska (prijenos na HRT-u).  Hrvatska će prvu utakmicu igrati s Engleskom, a još ćemo igrati i sa Češkom te potencijalno i sa Srbijom ako se kvalificiraju. 

Hrvatska je izvučena u skupinu D s Engleskom, Češkom te pobjednikom play-offa Lige nacija B u kojem će igrati i Srbija. Srbija će igrati u polufinale protiv Norveške, a u finalu protiv Škotske ili Izraela.

Reprezentacije će u ždrijebu biti podijeljene u četiri jakosne skupine s po šest ekipa. U prvoj će biti šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija. U drugoj će biti preostale četiri prvoplasirane ekipe (među kojima je i Hrvatska) i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. U trećoj jakosnoj skupini bit će preostale drugoplasirane reprezentacije, a u zadnjoj će biti dvije najlošije drugoplasirane reprezentacije te četiri pobjednika dodatnih kvalifikacija. Dodatne kvalifikacije popunjavaju se po renkingu iz skupina Liga nacija (A, B, C i D).

Pot 1: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina i Španjolska
Pot 2: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska i Rusija
Pot 3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka
Pot 4: Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D

Hrvatska ne može u skupinu B, gdje su već Danska i Rusija kao domaćini, te u skupinu C, gdje je domaćin Nizozemska. Među nositeljima koji su ostali mogući suparnici Hrvatske su Italija, Engleska, Španjolska i Njemačka. 

Iz svake skupine će dalje proći po dvije najbolje te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Ždrijeb:

Skupina A: Italija, Švicarska, Turska

Skupina B: Belgija, Rusija, Danska

Skupina C: Ukrajina, Nizozemska, Austrija

Skupina D: Engleska, Hrvatska, Češka, pobjednik play-offa Lige nacija C

Skupina E: Španjolska, Poljska, pobjednik play-offa Lige nacija B

Skupina F: Njemačka, Francuska, Portugal

izvor: index.hr

Popularni Članci