ŽDRIJEB EUROKUPA Jugaši doznali protivnika u četvrtfinalu, protiv istoga igraju već sutra u Regionalnoj ligi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
U Barceloni je održan četvrtfinalni ždrijeb vaterpolskog Eurokupa. 

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja plasman u četvrtfinale izborili su pobjedama 12:11 i 9:8 protiv protiv prošlosezonskog osvajača Vasasa. Ždrijeb im je dodijelio Crvenu Zvezdu. Utakmice su na rasporedu 9. travnja u Gružu te 26. travnja u Beogradu.

I u ovoj fazi igraju se dva susreta. Nakon toga će četiri najbolje momčadi igrati final four, a jedan od potencijalnih domaćina je i Dubrovnik. 

Drugi naš predstavnik u Eurokupu, riječko Primorje EB, igrat će u četvrtfinalu protiv Vouliagmenija. Preostala dva para su Steaua-Spandau 04 i Savona-Sabadell.

Jugaši će već ovaj tjedan igrati protiv Crvene Zvezde. No, ne u Eurokupu, već u Premier Regionalnoj ligi jako čudnog formata ove sezone. Nakon što je završen regularni dio po grupama istok i zapad, najboljih pet momčadi tvori novu skupinu (Jadran Split, Jug, Novi Beograd, Jadran HN, Crvena Zvezda). Svak sa svakim igrat će jednom (ukupno četiri utakmice svaka momčad), kroz dva turnira. 

Prvi turnir igra se ovog tjedna u Beogradu, Jugaši sutra u 18:30 igraju protiv Crvene Zvezde, a u petak od 20:15 protiv Novog Beograda. Na drugom turniru, koji će biti u Splitu, slijede susreti s dva Jadrana. 

Popularni Članci