ŽDRIJEB 'DIVLJE LIGE' Poznato tko s kim igra, Vlašić: Trudimo se iznaći način da se zadovolje svi sigurnosni uvjeti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ždrijeb Divlje lige, prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu koje se održavaju 37. put, održan je danas ispred spomenika Marinu Držiću. 

Kuglice su izvlačili vratar VK Jug CO Toni Popadić i automobilist Dubrovnik Racinga Maro Franić, a prva utakmica odigrat će se između Sovrnja Doli i Uvalica.

Andrej Drobac, predstavnik Kamena malog Cavtat, branitelja naslova, izvukao je prvu kuglicu: 'Sovrnja Doli'. Potom je izvlačio Toni Popadić, Jugova jedinica, MVP upravo završene finalne serije prvenstva Hrvatske u vaterpolu u kojoj je Jug Adriatic osiguranje deklasirao u trećoj Mladost, te osvojio novi naslov prvaka, stoji na stranicama Divlje lige

- Uvalica - pisalo je na papiriću u kuglici koju je izvukao Popadić.

Nakon njega 'vukao' je Maro Franić, automobilist Dubrovnik Racinga.

- Kolorina - prvo je ime koje je izvukao državni prvak u automobilizmu, koji je osvajao naslove prvaka i na brdskim, i na kružnim stazama, a koji će igrati Divlju ligu ovo ljeto. 'Potpisao' je za Batahovinu, koja se 'skrila' u petoj izvučenoj kuglici. Prije nje 'ispala' je kuglica s imenom 'Lozica'.

Šesti je izvučen Sustjepan mali muo, zatim Plaža ispod Petke nakon čega se punila kvalifikacijska 'B' skupina, a tamo su redom mjesta od vrha prema dnu zauzeli: Palace, Turčin Danče, Villa Šeherezada, Lukovica, Mandrać, Komarda, Srebreno i Daksa,

Na kraju su ostale četiri kuglice s imenima sastava koji su lani zapeli u četvrtfinalu, a koji su zahvaljujući plasmanu među osam najboljih lišeni ovog ljeta igranja kvalifikacija. Tko će u skupinu 'A' glavnog turnira u kojoj je branitelj naslova Kamen mali Cavtat? Odlučio je Drobac.

- PVG Gruški mul!

Popadić je 'ubacio' Porporelu u skupinu 'B' u kojoj je FUN H2O, doprvak 2019. godine. Franić je u skupinu 'C' u kojoj je brončana Elita smjestio Crvene stijene Orašac nakon čega je bilo jasno kako će društvo u skupini 'D' Kokotima praviti Pasjača Popovići.

U svaku skupinu će po dva sastava iz kvalifikacija.

Kako je istaknuo organizator turnira Tonći Vlašić, na ovogodišnje su se natjecanje prijavile 23 ekipe, a kako se prijavilo svih osam nositelja, 15 sastava ide u kvalifikacije, od čega će ih osam izboriti naslov u glavnom turniru. Prvak Kamen mali, doprvak FUN H2O Mlini te Elita, Kokoti, Crvene stijene Orašac, PVG Gruški mul, Porporela i Pasjača Popović čine osam nositelja. 

Ovogodišnje će prvenstvo zbog epidemije biti nešto specifičnije. 

"Non-stop razgovaramo i nakon ždrijeba ćemo  provjeriti na kojem kupalištu možemo ispuniti tražene uvjete. Postoji ideja da se prvenstvo maksimalno skrati pa bi kvalifikanti između sebe igrali jednu utakmicu, za ulazak u osminu finala, onda bi išla osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale. Ako ne bude išlo ništa, s ovim ćemo ždrijebom možda morati zaključiti Ligu," izjavio je Vlašić.

Prve utakmice odigrat će se 1. kolovoza. 

Popularni Članci