Zbog ovoga bi Barcelona mogla završiti u drugoj ligi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.allaboutfcbarcelona.com
Suci istrage za Barcu traže zabranu igranja u Primeri jednu ili dvije sezone, ali će moći igrati Ligu prvaka

Prošlo je gotovo mjesec dana otkad je istražni sudac Pablo Ruz podignuo optužnicu protiv Barcelone zbog porezne prijevare prilikom transfera Neymara. Prije tri dana objavljeno je da je isti optužio i aktualnog predsjednika Josepa Bartomeuate bivšeg čelnog čovjeka Sandra Rosella zbog utaje poreza. No, neki španjolski mediji sada dodaju: tužitelj Jose Perals i spomenuti Ruz tražit će za Bartomeua i Rosella duge zatvorske kazne, a za Barcelonu zabranu igranja u Primeri jednu ili dvije sezone. Pritom joj neće priječiti da nastupi u Ligi prvaka.

Pablo Ruz tereti katalonski klub i njegovo rukovodstvo da su osmislili “čitav labirint ugovora” kako bi sakrili stvarnu cijenu Neymara, kojeg su doveli 2013. iz Santosa. Istražni sudac navodi da je koštao 83,3 milijuna eura, dok je Barcelona prikazala 57,1. Znači da je oštetila državni proračun za 13 milijuna eura poreza.

Prvi je na meti bio Rosell, koji je podnio ostavku baš zbog ovog slučaja, eto sada i Bartomeu, koji je od njega preuzeo klub u siječnju 2014. godine. I već je objavio nove izbore čim završi aktualna natjecateljska sezona.

Ostatak teksta pročitajte u Jutarnjem listu.

Popularni Članci