Veselin Đuho maknut zbog loših rezultata, seniore će trenirati Miho Bobić

Autor: Petar Ipšić
Veselin Đuho dobio je 'nogu' s mjesta trenera prve ekipe vaterpolo kluba Jug, a zamijenit će ga Miho Bobić, dosadašnji trener juniora. Kao razlog ove smjene iz Uprave kluba navode niz loših rezultata koje su Jugaši pod Đuhovim vodstvom ostvarili u ovoj sezoni.

Zbog niza loših rezultata, gdje je Jug u pojedinim trenucima igre izgledao nemoćno, a ususret završnici sezone, Uprava kluba donijela je odluku da se izvrše zamjene u stručnom vodstvu kluba, iako ono nije isključivi krivac za ovakvo stanje. 

Dosadašnji trener Veselin Đuho preuzet će mjesto trenera juniora, a sadašnji trener juniora Miho Bobić preuzima mjesto šefa struke, odnosno trenera seniorske ekipe.

Maro Balić, dosadašnji pomoćnik glavnog trenera preuzima mlađe juniore, a sadašnji trener mlađih juniora  Mile Smodlaka će obavljati ulogu pomoćnika Miha Bobića.

Miho Bobić rođen je 22. studenoga 1972. godine u Dubrovniku. Kao igrač je prošao kroz sve uzraste Vaterpolskog kluba Jug. Trenersku karijeru započeo je u matičnom klubu VK Cavtat gdje je tu funkciju obavljao punih 13 godina. U dvije prvoligaške sezone vodio je momčad Gusara iz Mlina, a posljednjih sezona trener je juniora u VK Jug CO.

Od 2009. do 2012. godine kao pomoćnik Elvisu Fatoviću, sa seniorskom momčadi Juga osvojio je dva prvenstva Hrvatske, dva hrvatska Kupa i Jadransku Ligu, a trenutno je pomoćni trener juniorske reprezentacije Hrvatske.  

Popularni Članci