VELIKI SPORTSKI DOGAĐAJ Započeo je 'Zlatni Orlando', međunarodni plivački miting

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić nazočili su danas otvaranju Međunarodnog plivačkog mitinga ''Zlatni Orlando" koji je na bazenu u Gružu okupio 257 natjecatelja iz 36 ekipa i 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Azerbajdžana.

Zamjenica Tepšić koja je svečano otvorila ovaj vrijedni plivački sportski događaj, pozdravila je sve sudionike i organizatore natjecanja te im je prenijela pozdrave gradonačelnika Mata Frankovića.

"Prije svega želim uputiti svima dobrodošlicu u naš Dubrovnik. Zaista je lijepo čuti kako je danas ovdje u Gružu okupljeno preko 250 sudionika iz trideset šest klubova i sedam zemalja. "Zlatni Orlando" događaj je kojim  se kontinuirano promovira plivanje kao jedan od najpopularnijih sportova Dubrovnika. Vi svi sami puno ulažete u sportske aktivnosti i obaveze, stoga vjerujem da ćete kroz nekoliko dana mitinga koji slijedi, ostvariti sve zacrtane ciljeve, te pritom uživati u našem gradu", istaknula je zamjenica u svom obraćanju.

U organizaciji Plivačkog kluba Jug, dvodnevni miting se održava u ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji, a natjecatelji su razvrstani tri dobne skupine: seniore, juniore i mlađe juniore.

Zlatni Orlando je licenciran od strane Hrvatskog plivačkog saveza te je uvršten u njihov kalendar natjecanja, a u potpunosti odgovara zahtjevanim FINA pravilima provedbe natjecanja.

Popularni Članci