VEČERAS SPEKTAKL Barakude idu s Mađarima u okršaj za europsko zlato

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvatska vaterpolska reprezentacija u finalu Europskog prvenstva u Splitu danas od 20:30 igra protiv Mađarske.

Izabranici Ivice Tucka pokušat će osvojiti europsko zlato, drugo za Hrvatsku, nakon što je generacija koju je vodio Ratko Rudić popela se na krov Europe u Zagrebu 2010. godine.

Punih 12 godina trebalo je proći da Barakude izbore završni obračun za europsku titulu i to je uspjelo ovoj novoj Hrvatskoj, koju je izbornik Tucak odlučio redizajnirati poslije Olimpijskih igara u Tokiju i uvesti nekolicinu novih igrača.

Ta nova Hrvatska prije dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu je ušla u polufinale i u konačnici završila na četvrtom mjestu, ali ovo Europsko prvenstvo u Spaladium Areni ipak je (bio) centralni događaj u ovoj godini za našu reprezentaciju. Ovdje se pripremao, tražio i dobio veliki rezultat, jer čak i ako Barakude ne uspiju uzeti zlato, vrhunski rezultat je već napravljen, piše Gol.

Naravno, svi se nadamo da će neizvjesna bitka u bazenu otići na našu stranu i da će se na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja naći Marko Bijač, Jerko Marinić-Kragić i ostali naši reprezentativci.

Što se tiče naših suparnika, oni su u Splitu prikazali zbilja fantastičnu igru u dosadašnjim utakmicama. Bili su smješteni u skupini D gdje su protiv Izraela i Slovenije imali dvije jače trening-utakmice, ali već s onom pobjedom od devet razlike protiv Srbije Mađari su poslali poruku svima, bez obzira što su Srbi ovdje došli s potpuno novom reprezentacijom, bez sedmorice koji su lani postali olimpijski pobjednici.

Mađarska je u četvrtfinalu bila bolja od Crne Gore, da bi u polufinalu šokirala aktualnog svjetskog prvaka Španjolsku, nošena podrškom oko 1000 svojih navijača u Spaladiumu.

Ulaznica za večerašnje finale nema, niti jedna se više ne može naći u prodaji i nadamo se da su ih Mađari pokupovali što manje. Neka ponovno naša publika priredi atmosferu koja će pogurati Barakude prema novoj, zlatnoj pobjedi.

Popularni Članci