VATERPOLSKI SPEKTAKL NA PORPORELI Jug predstavio novo ruho i proslavio 95 godina od prve utakmice (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č., Dean Tošović
Predstavljanje novog sponzora i vizualnog identiteta Vaterpolskog kluba Jug održalo se u četvrtak na Porporeli kao i utakmica jugaša i porporelaša kojom je obilježeno 95 godina od prve ukamice legendarnog dubrovačkog vaterpolskog kluba.

Trener vaterpolskog kluba Jug Vjekoslav Kobeščak istaknuo je kako se ovom utakmicom obilježava značajan dan za Jug, a osvrnuo se i na to što očekuje od ove natjecateljske sezone.

- Nadam se dobrim rezultatima, trofejima i afirmaciji novih mladih igrača. Mi svake godine startamo svom snagom, u Euoropi je situacija sve teža i teža za osvajati, ali mislim da ćemo u idućih nekoliko sezona opet biti u borbi za naslov prvaka Europe. Također, nadam se da će u momčadi biti što više mladih igrača - kazao je Kobešćak dodavši kako će ova godina biti teža nego prošla.

Predsjednik Uprave Adriatic osiguranja, novog Jugovog sponzora, Goran Jurišić česitao je Jugašima "prvih 95 godina postojanja".

- Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što su se najuspješnije sportsko društvo u Hrvatskoj i Adriatic osiguranje brzo prepoznali. Obećajem da će Adriatic osiguranje biti sponzor za sto godina Juga - kazao je Jurišić.

Predstavljen je redizajn opreme Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje koji je radila umjetnica Iris Lobaš Kukavičić.

- Vodili smo se poveznicom Juga i Grada što je neraskidiva veza pa je glavni motiv Dubrovnik sa stiliziranim motivima. Tu su prepoznatljive vizure Porporele, porta, crvenog ferala s hashtagovima jugove hime - pojasnila je umjetnica  Lobaš Kukavičić, a prisutne je pozdravio i knez Porporele Nikša Jelčić Čile.

Podsjetimo, prije 95 godina, VK Jug je u svojoj prvoj službenoj utakmici pobijedio VK Penatur, rezultatom  3:0. Tim povodom, organizirana je revijalna utakmica u kojoj je VK Porporela porazio VK Jug rezultatom 9:8.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci